Почетна Регион Крива Паланка

Крива Паланка

Изложбата на стрипови ”Во Македонија имало стрип автори?” во Крива Паланка

На 30-ти септември, во 19.30 часот во Градскиот музеј во Крива Паланка, беше отворена изложбата ”Во Македонија имало стрип автори?”. Оваа изложба е организирана од страна на Стрип центарот на Македонија со седиште во Велес и е подржана од Министерството за култура. – Она што вечерва го имаме овде е дел од програмата на Министерство […]

Земјоделците гневни на Љупчо Николовски: Зошто нè излажавте дека ќе ни дадете поголеми субвенции? (ВИДЕО)

Министерот за земјоделство во владата на Зоран Заев, Љупчо Николовски, се соочи со револтот на земјоделците. Тој денес излезе на терен, но производителите на ориз јасно му порачаа дека тој досега ги лажеше и веќе нема да му веруваат. Кога земјоделците сакаа да му постави прашање тој се обиде да избегне велејќи „Мора да одиме“. […]