Почетна Магазин

Магазин

Кога ќе речам „бурек“, мислам на…

Од картите на светот за се и сешто дојде ред на картата како би изгледал светот според најпрепознатливата храна. Оваа необична карта на светот е создадена со помош на Гугл. Авторот го корстел пребарувачот, така што внесувал „како се прави…“ Врз основа на првите добиени предлози за секоја земја, ја создал картата „за најпопуларната храна […]

Џиновски глувци го освојуваат градот: Толку се големи што не можат да излезат од канта за ѓубре (ФОТО)

Последниве години, инвазијата на глувци веќе не е вест во Шведска, но самата величина „Гуливер меѓу глувците“, кој е фатен во Гетеборг неизбежно разбуди големо внимание меѓу Швеѓаните, пишуваат медиумите. Во последно време, глувците се хранат со големи количини органски отапд кој го фрлаат жителите на големите градови во Шведска, што е голем проблем и […]

Џејми Оливер го претвори својот Land Rover во кујна

Еден од соништата на секој готвач е да има подвижна кујна и да може да си готви каде и да е. Епа тој сон му се оствари на познатиот британски готвач, Џејми Оливер. Во соработка со Land Rover, Џејми креираше кујна во својата кола, каде има скара, тостер, апарат за сладолед и што ли уште […]