kumanovo

„Др’ж не дај“ на Денови на комедија во Куманово

Вечерва (13.10.2017) на „Денови на комедија“ – Куманово, кумановци ќе може да ја погледнат претставата која ни гостува од Нови Сад-Србија со наслов „Др’ж не дај“. Претставата е во режија на Маја Гргиќ, а во неа ќе настапат Соња Лештар, Татјана Ѓоревиќ и Никола Ивачков. Се работи за приказна за девојка од Црна Гора и […]

(ФОТО) Во 21 век Љубодраг без водовод и канализација!

На седум километри од Куманово на стариот пат за Скопје се наоѓа селото Љубодраг, каде околу 600 жители живеат како во морничав сон. Селото се гуши во калливи и темни улици, без водовод, без канализација, со премногу бучава по стариот пат за Скопје и на крај се завршува со никаков јавен превоз. На сите страни […]

(ФОТО) Пчинскиот регион заборавен од локалната власт!

Пчинскиот регион е еклатантен пример за односот кој локалната општинска власт го има кон жителите на општина Куманово. Повеќе од 20-тина години ниту еден денар немаат инвестирано во овој, за Куманово, значаен регион. Сега, на два дена пред локалните избори, свесни за својата неажурност, праќаат некакви градежни машини со цел најверојатно да вршат некаква регулација не […]