Почетна Култура „Градски вез“ во Уметничката галерија во Куманово
„Градски вез“ во Уметничката галерија во Куманово

„Градски вез“ во Уметничката галерија во Куманово

0
0

На 13-ти октомври (петок) во Уметничката галерија во Куманово ќе биде отворена изложбата „Градски вез – традиционалното и европското“. Автори на изложбата се Милица Пешевска –Николовска, советник етнолог и м-р Анита Трајковска Ѓорѓиевска, виш кустос етнолог.

Изложбата ќе ја отворат Славица Христова и Татјана Ѓорѓиевска од Музеј на град Скопје. Сите љубители на овој вид на уметност ќе имаат можност да ја погледнат изложбата од 19:00 до 21:00 часот.russia for russianникита кныш конференции

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *